lauantai 8. marraskuuta 2014

14.luku

14.luku

Ashlyn katsoi ihmetellen sisartaan. Miksi Aisha halusi yllättäen pois Silvestrasta, kun oli niin hyvin viihtynyt siellä tulonsa jälkeen?
”Miksi sinä sellaista haluat? Onko sinulla tullut riitaa Tylanin kanssa?”
Aisha kertoi lyhyesti tapahtuneesta ja sen jälkeisistä tapahtumista.
”Mutta Aisha, ei tuo ole syy lähteä pois. Unohditko hänen olevan mies, jolla selvästi näyttää olevan vaikeuksia puhua tai näyttää tunteitaan?”
”En ole unohtanut. Olen kyllästynyt siihen, kun pienistä kinoista tulee isoja ja siihen, että sen jälkeen on aina monen päivän mökötys. En yksinkertaisesti jaksa enää. Minun on päästävä pois täältä, mutta Eldrond ei ole vielä tarpeeksi vahva.”
Ashlyn huokaisi ja nyökkäsi sitten. Kun Aisha oli tuolla päälle, tämä ei suostunut kuuntelemaan järkeä.
”Hyvä on. Toteutan lupauksesi, jos tilanne ei ole helpottunut siihen mennessä.”
”Kiitos, ethän kerro tästä kenellekään.”
”En tietenkään, voit aina luottaa minuun.”
”Kiitos, Ashlyn. Jos minulla olisi jokin muu ratkaisu, niin en suunnittelisi lähtöä. Olen viihtynyt täällä niin hyvin, mutta olen lopen uupunut tähän tilanteeseen.”
Ashlynin lisäksi vain Goji ja Eldrond tiesivät Aishan suunnitelmista.
”Minullakin on sinulle pyyntö.”
”Millainen?” Aisha kysyi.
”Voitko välittää Joalle muistikuvasi Raven Hollowsta siltä hetkeltä, kun lapsuudenkotimme poltettiin? Joa tarvitsisi myös sen hetkisen ympäristön kuvan paikasta, josta sitä on vaikea huomata.”
”Ashlyn,  et kai sinä suunnittele meneväsi siihen hetkeen ja katsomaan sitä, kun perheemme paloi? Se ei ole hyvä idea.”
”Suunnittelen, aion tehdä sen joka tapauksessa, mutta tarvitsen apuasi. Minun muistikuvani kaupungista ja sen ympäristöstä ei ole siltä päivältä.”
”Mutta miksi sinä haluat tehdä jotain niin typerää? Järkytät itseäsi turhaan.”
”Minä vain haluan nähdä sen. Ole kiltti ja auta minua tässä. Olen jo varautunut siihen, että se tulee olemaan järkyttävää nähdä.”
”Hyvä on. Menen käymään Joan luona samalla, kun menen Gojin luokse. Muista kuitenkin minun varoittaneen sinua. Sitä ei ole helppo katsella.”

**

”Sinä olet yksi pölkkypää”, Goji ilmoitti ratsastajalleen.
”Mitähän minä olen nyt tehnyt?”
”Aisha kävi juuri luonani.”
”Entä sitten?”
”Olet mennyt liian pitkälle pitkävihaisuudessasi yhden kinan vuoksi. En voi sanoa enempää, sillä annoin lupauksen Aishalle.”
”Mitä tuo nyt oli tarkoittavinaan? Ratsastajan ja lohikäärmeen välillä ei saisi olla salaisuuksia.”
”No nyt on. Et saa minua mitenkään pettämään lupaustani. Jos haluat tietää, niin kysy Aishalta.”
”Minulla ei ole mitään asiaa hänelle”, Tylan tokaisi miettien silti, mitä Goji oli tarkoittanut. Lohikäärmeet osasivat sitten olla typeriä, kun pitivät salaisuuksia, eivätkä suostuneet kertomaan ratsastajalleen. Sen pitäisi olla laki, että ratsastajan ja lohikäärmeellä ei saisi olla mitään salaisuuksia. Mutta se ei ollut, joten jos Tylan halusi tietää, mitä Aisha oli sanonut Gojille, miehen olisi mentävä kysymään sitä tytöltä. Ylpeys ei vain antanut periksi.
”Pölkkypää, taliaivo, idiootti, jääräpää… Voisin jatkaa loputtomiin, kunnes menet puhumaan hänelle.”
”Ei tarvitse jatkaa.”
”Ehkä minä jatkankin ennen kuin hän toteuttaa sen, mitä suunnittelee. Enempää en voi sinulle paljastaa. Sain vain luvan kertoa hänen suunnittelevan jotain.”
Nyt Tylania vasta kiinnostikin. Gojilta oli turha kysyä. Se oli liiankin uskollinen pitämään antamaan lupauksia.
”En pidä sinusta nyt, koska et kerro”, mies ilmoitti lohikäärmeelleen.
”Kerro jotain, mitä en tietäisi.”
Tylan tunsi Gojin nauravan ja se suututti entisestään. Mies toivoi, ettei Aisha suunnitellut mitään sellaista, mistä mies ei pitäisi.

**

Nanea piti silmiään kiinni ja puristi lujaa Zoltania vyötäröltä. Tyttö ei ymmärtänyt, miksi oli suostunut miehen ehdotukseen lähteä lentämään. Ja vain siksi, että Tierran kaipasi liikuntaa. Vasta istuessaan miehen takana satulassa Nanea oli ymmärtänyt pelkäävänsä korkeita paikkoja.
”Zoltan, miksi annoit minun suostua ideaasi lähteä lentämään? En uskalla avata silmiäni.”
”Avaisit vain. Maisemat ovat upeita”, mies hekotteli. Tyttö nipisti tätä kipeästi. ”Au au, ei tarvitse ryhtyä väkivaltaiseksi.”
”En voi, minua pelottaa liikaa. Haluan… ei, minä vaadin päästä maahan välittömästi.”
”Vastahan me pääsimme vauhtiin.”
”Tierran, tiedän sinun ymmärtävän sanojani, joten pyydän, että viet minut välittömästi alas.”
”Valitan, Zoltan. Neidon sana on laki.”
”Tierran! Sinun pitäisi totella ratsastajaasi”, Zoltan moitti muka vakavalla äänellä lohikäärmeen lähtiessä  laskeutumaan. ”Laskeudu järven rannalle ja sen jälkeen voit mennä, minne haluat.”
”Vai uimaan sitä ollaan menossa? Vaiko kenties jotain muuta tekemään?”
”Sitä saatkin miettiä”, mies naureskeli.

Nanea tunsi laskeutuvansa ja avasi silmänsä vasta, kun Zoltan sanoi heidän olevan maankamaralla. Ilokseen tyttö huomasi heidän olevan järven rannalla. Hän oli jo pohtinut uimaan menoa, mutta ei ollut halunnut lähteä yksin, jos jotain tapahtuisi.
”Osaatko sinä lukea ajatuksia?” tyttö kysyi mieheltä tämän laskeuduttua maahan ja Tierranin lennettyä pois.
”En, kuinka niin?”
”Olin vain miettinyt uimaan menemistä, mutta en halunnut tehdä sitä yksin.”
”Minulla oli kyllä mielessäni jotain muuta kuin uiminen. Sitä voi tehdä vedessäkin, kuten sait jo kylvyssä huomata.”
Nanea punastui rajusti muistellessaan, kuinka Zoltan oli tullut juosten hänen ollessaan peseytymässä. Se oli yksi ikimuistoisimmista pesuhetkistä. Tyttö riisui vaatteensa nopeasti ja juoksi veteen. Se tuntui ihanan viilentävältä niin lämpimänä päivänä. Zoltan ehti vain hetken ihailla Nanean alastonta vartaloa ja riisui sitten omat vaatteensa liittyäkseen tytön seuraan.

Nanea sukelsi, eikä pintaan noustuaan nähnyt Zoltania missään. Sitten tämä nousikin pintaan aivan hänen edessään. Vaistomaisesti tyttö kietoi jalkansa miehen ympärille ja tunsi tämän sisällään.
”Sinä olet kyltymätön”, Nanea naureskeli heidän liikkuessaan.
”Aina, kun sinä olet kyseessä. Sinä herätät piilossa olevat haluni joka kerta, kun astut makuukammariini. Mistä tulikin mieleeni, että sinä voisit siirtää tavarasi sinne, koska suurin piirtein jo asut siellä.”
”Entä jos en tee sitä?”
”Sitten minä pihtaan.”
”Sanoo mies, joka rakastaa aamuisia herätyksiään. Jos sinä pihtaat, niin jäät ilman.”
”No voi helvetti”, Zoltan kirosi. Tuota pointtia hän ei ollutkaan ajatellut. Hän ei halunnut jäädä ilman herätyksiään. ”Kiltti?” hän huomasi anelevansa saaden Nanean vain nauramaan.
Tyttö esitti harkitsevansa, vaikka oli jo tehnyt päätöksensä.
”Ehkä minä suostun, koska pidän näistä hetkistämme suuresti ja rakastan nukkua ja herätä vierestäsi.”
”Sitä me juhlimmekin sitten ensi yön.”
”Koko yön?” tyttö nielaisi.
”Koko yön.”
”Mielenkiintoinen ajatus, sitä voisi kokeilla. Jälleen kerran.”
Zoltan vain virnisti Nanealle.

**

Ashlyn oli pettynyt testinsä tulokseen. Hän oli salaa toivonut olevansa raskaana, mutta testin tulokselle ei mahtanut mitään.  Arsenin reaktio oli yllättänyt. Tämä oli ilman vastaväitteitä hyväksynyt heidän suhteen päättymisen ja sitten raivostunut kuultuaan piikojen juoruavan mahdollisesta raskaustestistä. Rajun suudelman muistelu aiheutti pientä kihelmöintiä huulilla. Ashlyn janosi niitä lisää, mutta tiesi, ettei saisi enää. Tai saisi, jos jatkaisi suhdetta. Ei todellakaan ollut helppoa rakastaa miestä, jota ei ehkä saisi miehekseen.
Tulevan avioliiton ajattelu sai tytön mielen synkäksi. Hän oli monena yönä nähnyt painajaisia siitä, että oli mennyt naimisiin Trilesin kanssa, vaikka tiesi sen olevan mahdotonta. Pahuksen perinne, joka määräsi niin paljon Ashlynin elämää. Löytyisiköhän kirjaston kirjoista tietoa siitä, että tietyn perinteen voisi rikkoa? Ashlyn päätti mennä etsimään. Hänen oli pakko löytää sellainen, jo pelkästään oman mielenrauhansa vuoksi.

Kolmen kirjan ja viiden käärön jälkeen tyttö totesi kirjastossa urakkansa olevan vaikea. Hänestä tuntui, että kirjaimet hyppivät silmille. Siitä huolimatta Ashlyn jatkoi lukemista. Hänellä oli aikaa siihen asti, kunnes Joan oli aika pariutua. Toivottavasti ratkaisu löytyisi sitä ennen. Hän ei puhunut kenellekään aikeistaan, sillä ei halunnut kuulla ihmisten sanovan, ettei perinteitä voinut rikkoa. Hän uskoisi sen vasta, kun olisi käynyt kirjaston kirjat ja kääröt läpi. Se tarkoitti vielä kahden sadan käärön ja neljän sadan kirjan lukemista sanasta sanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti