lauantai 15. marraskuuta 2014

21.luku

21.luku

”Kyrianne, et kertonut, että mitä sinulle ja sille kauppiaan pojalle kuuluu? Joko te olette naimisissa?” Aisha kysyi heidän kävellessään syömisen jälkeen kaupungin ulkopuolelle, missä lohikäärmeet odottivat ratsastajiaan.
”Emme päässeet niin pitkälle. Hänet haettiin pari viikkoa lähtösi jälkeen Silvestraan, enkä ole kuullut hänestä sen jälkeen mitään. Hän vielä lupasi minulle, että kirjoittaa.”
”Mikä hänen nimensä on? En muista ikinä sitä.”
”Donlaf.”
”Minä tiedän hänet. Hänestä tuli lohikäärmeratsastaja ja hänen lohikäärmeensä on nyt tarpeeksi vahva kantaakseen häntä, mutta hän on viime päivät ollut sänkypotilaana.”
”Miksi?” Kyrianne ihmetteli.
”Hän ilmeisesti mursi nilkkansa jotenkin, en ole varma. Joka tapauksessa hän ei ole saanut varata painoa sille jalalleen. Hän olisi silti saanut kirjoittaa sinulle.”
”Aisha, voisinko tulla mukaanne ja jäädä Silvestraan?”
”Mutta sinähän asut täällä, miksi sinä haluaisit lähteä?”
”Koska täällä ei ole minulle enää mitään.”
”Minun täytyy kysyä asiaa Ashlyniltä.”
Kyrianne nyökkäsi ja jäi odottamaan paikoilleen, kun hänen ystävänsä meni juttelemaan sisarensa kanssa. Hetken päästä Aisha palasi hymyillen.
”Ashlyn suostui. Sinun vain pitäisi pakata kaikki, mitä tarvitset mukaasi, mutta meillä on se ongelma, ettemme voi jäädä odottamaan.”
Kyriannen huulille noussut hymy hyytyi nopeasti. Se oli suuri pettymys.
”Ja sinäkään et voi jäädä?”
”Jos jäisin, niin minulla olisi kyydin kanssa ongelma. Hetkinen, sain idean. Odota vähän, minun tarvitsee keskustella Gojin kanssa.”
”Gojin?”
”Lapseni isän lohikäärme.”
Kyrianne nyökkäsi.

”Goji.”
”Tarvitsetko jotain?”
”Tylanin luvan ratsastaa sinulla Raven Hollowsta Silvestraan. Paras ystäväni tulee mukaamme, mutta Ashlyn ja Samira eivät voi jäädä odottamaan, että ystäväni saa pakattua tarvitsemansa ja jos jään Eldrondin kanssa tänne, niin en pääse itse takaisin.”
”Ymmärrettävä ongelma. Ellet haluaisi niin kovasti ratsastajani lupaa, olisin jo matkalla. Odota hetki.”
Aisha toivoi Tylanin suostuvan. Sitten tyttö näki Joan ja Imericin nousevan ilmaan.
”Joa, joko te menette? Entäs minä?”
”Goji on tulossa. Meidän pitää nyt mennä.”
”Ah, ymmärrän. Näemme siis myöhemmin.”
”Miten sinä nyt pääset takaisin, kun nuo jo lähtivät?” Kyrianne hämmästeli.
”Goji on tulossa tänne, joten me menemme nyt pakkaamaan vaatteesi ja tavarasi, mitkä arvelet tarvitsevasi Silvestrassa.”
”Mutta miten minä pääsen, jos se lohikäärme tulee ratsastajansa kanssa?”
”Siinä se onkin, se tulee yksin. Se kysyi Tylanilta luvan meille, että saamme ratsastaa sillä. Katsos, periaatteessa pitää olla lupa ratsastaa jonkun toisen lohikäärmeellä. Goji vei kerran minut lentämään ja Tylan suuttui siitä. Hän lähinnä oli huolissaan, kun en käyttänyt satulaa ja vihainen, koska en ollut kysynyt lupaa.”
”Sitten, mitä me vielä odotamme? Mennään jo”, Kyrianne intoili. Hän toivoi Donlafin tunteiden olevan yhä samat häntä kohtaa, mitä ne olivat olleet ennen miehen lähtemistä.
”Eldrond, me tulemme kohta takaisin. Käyn auttamassa Kyriannea pakkaamaan. Goji on pian täällä, ohjaa se luoksesi ja odottakaa meitä.”
”Selvä.”

**

Donlaf oli iloinen saadessaan vihdoin luvan liikkua kunnolla. Hän ei silti aikonut luopua Nafarin lähes päivittäisistä käynneistä hänen luonaan. Nytkin mies etsi naista ja löysi tämän seisomasta tasanteella.
”Täällähän sinä olet”, Donlaf sanoi.
”Ai, etsitkö minua?”
”Kyllä, koska tarvitsen sinua.”
”Ja mihin sinä tarvitset minua?” Nafari kysyi, vaikka jo tiesi vastauksen. Hän ei ymmärtänyt, miksi oli mennyt kertomaan Donlafille auttavansa Visnoria. Donlaf oli saanut naisen miettimään, oliko entisen linnanherran auttamisessa mitään järkeä.
”Tarvitseeko sinun todella kysyä sitä? Mitä muuten teet täällä ulkona? Luulin sinulla olevan töitä.”
”No ei. Kaipasin raitista ilmaa ja halusin ajatella rauhassa. Se, mitä sanoit Visnorista, sai minut miettimään. Olit oikeassa siinä, ettei kuningattaremme ansaitse sitä, mitä se mies suunnittelee. Osa minusta haluaa mennä tunnustamaan tekoni, mutta osa pelkää sitä, että minut karkotetaan myös. En halua lähteä täältä.”
”En usko, että sinut karkotettaisiin sen vuoksi, että veit tietoja miehelle, joka haluaa kostaa. Sinä et kuitenkaan ole tehnyt konkreettisesti mitään maanpetokseen viittaavaa. Jos annat minulle luvan, niin voin nimiä mainitsematta kysyä asiaa kuningattarelta”, Donlaf ehdotti.
”Entä jos hän haluaa tietää nimeni?”
”En kerro sitä, ellet itse anna lupaa. Sinähän sanoit Visnorin tehneen sinulle lupauksia, joita ei voi toteuttaa. Mitä hän muuten lupasi?”
”Tehdä minusta kuningattaren muun muassa.”
”Sehän on mahdotonta.”
”Yritä sanoa se miehelle, joka ei edes halua kuninkaaksi. Triles se halusi kuninkaaksi ja Visnor vain halusi auttaa. Tai en oikeastaan tiedä hänen vaikuttimiaan. En ole vienyt hänelle viestiä moneen päivään, vaikka tilaisuuksia olisi ollut. Ehkä olen alitajunnassani ryhtynyt kapinoimaan häntä vastaan.”
”Siltä se minun korviini kuulostaa, mene nyt takaisin töihin. Kuningatar näyttää tulevan takaisin, joten et voi olla läsnä, kun esitän kysymykseni”, mies sanoi viitaten taivaalle, jonne oli ilmestynyt vaaleansininen ja valkoinen lohikäärme.
”Kerro sitten myöhemmin, mitä hän sanoi. Älä toistaiseksi sano nimeäni.”
”Sovittu.”

Donlaf jäi seisomaan tasanteelle Nafarin kiirehtiessä takaisin keittiöön. Mies kumarsi kevyesti kuningattarelleen tämän laskeuduttua Joan selästä.
”Olisiko sinulla hetki aikaa?” mies kysyi.
”Tietysti. Samira, saatko vietyä Joan satulan?”
”Saan”, Samira vastasi ja katosi luolastoon lohikäärmeiden kanssa. Ashlyn siirsi huomionsa mieheen.
”Kerro huolesi. Autan, jos vain voin.”
”Eräällä tuntemallani ihmisellä on ongelma. Hän pelkää syyllistyneensä maanpetokseen, eikä halua tulla karkotetuksi. Hän haluaisi tulla tunnustamaan, sen mitä on mennyt tekemään, mutta häntä pelottaa.”
”Mitä hän sitten on tehnyt?” Ashlyn kysyi. Hänen uteliaisuutensa oli herännyt. ”Hänen teoistaan riippuu, onko tuttavasi syyllistynyt maanpetokseen.”
”Hän on vienyt viestejä Visnorille Silvestran tapahtumista. Visnor ja Triles suunnittelevat sitä, että Trilesistä tulisi kuningas, Visnorin motiiveista tuttavani ei tiedä.”
”Se kaksikko kyllä uhosi kostavansa karkotuksensa, mutta miten he uskovat onnistuvansa tuossa, kun Joan pitäisi pariutua Meluarin kanssa ja he ovat rajan toisella puolella.”
”He ilmeisesti suunnittelevat sieppausta ennen Joan pariutumisaikaa ja pitävät teidät luonaan, kunnes se on ohitse.”
”Minä en aio lähteä täältä mihinkään enää sitä ennen. Voit kertoa tuttavallesi, etten pidä hänen tekoaan maanpetoksena. Hän voi olla huoletta. En saa mielestäni Meluaria. Se ei ansaitse Trilesin kaltaista ratsastajaa ja minua surettaa, että jouduin karkottamaan senkin lohikäärmeen ja ratsastajan välisen siteen vuoksi."
”Sehän ei ollut tehnyt mitään.”
”Haluaisin auttaa sitä, mutta en tiedä miten.”
”Minä ehkä tiedän.”
”Donlaf, kerro heti.”
”Olen kuullut puhuttavan, että olisi olemassa loitsu, jolla siteen voi poistaa, mutta siihen tarvitaan ainakin kolme lohikäärmettä mukaan vahvistamaan taiallaan sitä. Kirjaston kirjoista saattaa löytyä vastaus siihen. En kuitenkaan ole täysin varma.”
”Kiitos kuitenkin. Mikään ei estä minua etsimästä sitä tietoa, jos voin saada syyttömän lohikäärmeen takaisin tänne. Harmi vain, ettei sille saa uutta ratsastajaa.”
”Niin, mutta minä kiitän tuttavani puolesta.”
”Sano hänelle, että ei enää vie viestejä. Jos Visnor ja Triles onnistuvat suunnitelmissaan, tulen pitämään tuttavaasi osasyyllisenä ja tekemään kaikkeni löytääkseni hänet.”
Donlaf nyökkäsi. Puheet kuningattaren reiluudesta kaikkia kohtaan pitivät paikkansa.

**

Kyrianne oli kuvitellut pelkäävänsä lentämistä, mutta sehän olikin ihanaa. Maisemat näyttivät huomattavasti erilaisemmilta yläilmoissa.
”En yhtään ihmettele, että pidät lentämisestä. Tämä on ihanaa”, tyttö sanoi Aishalle.
”Sitten kun Eldrond jaksaa kantaa minua, niin vien sinut uudestaan. Tämä on poikkeustilanne.”
”Goji, sanoiko Tylan mitään, kun kysyit?”
”Eipä oikeastaan. Hän vain totesi vaativansa jotain hyvitystä lohikäärmeensä lainaamisesta. Hän ei kyllä sanonut, mitä tarkoitti, mutta luultavasti se on helposti pääteltävissä.”
”Hän tulee saamaan sen jossain muodossa. Kiitos kuitenkin, kun tulit.”
”Älä suotta kiittele. Tein tämän erittäin mielelläni. Vaikka sinulla on Eldrond, haluan suojella sinua kaikin mahdollisin tavoin.”
”Minä luulin, että lohikäärmeet voivat suojella vain ratsastajiaan.”
”Me voimme laajentaa sen myös niihin ihmisiin, joista välitämme erityisen paljon.”
”Kiitos, Goji.”

Goji laskeutui tasanteelle ja tytöt hyppäsivät alas. Aisha selitti Kyriannelle kaiken tarpeellisen heidän kävellessään sisälle luolastoon. He pääsivät ruokasalin kohdalle ja Kyrianne jäykistyi. Hän näki jotain, mitä ei ollut odottanut näkevänsä. Donlaf suuteli jotain naista.
”Donlaf”, tyttö henkäisi ja kaksikko erkani toisistaan. Mies näytti järkyttyneeltä.

”Kyrianne…”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti