torstai 6. marraskuuta 2014

1.luku

1.luku

Häntä luultiin pojaksi, mikä oli vain hyvä. Kukaan ei ahdistellut häntä, eikä ihmetellyt, miksi hän liikkui yksin. Aisha oli lähtenyt Raven Hollowsta kolme viikkoa sisarensa jälkeen todistettuaan ensin perheensä raa’an surmaamisen. Ei ollut helppoa katsella, kun muu perhe huusi tuskissaan talon palaessa ja itse ei voinut tehdä mitään. Aisha oli ollut keräämässä puita ja palannut juuri kaupunkiin. Hän oli tunnistanut sotilaat Aldornian linnanherran miehiksi ja piiloutunut kuultuaan, että häntä etsittiin. Tyttö oli ymmärtänyt, että jos hän menisi lähemmäksi, hänet tapettaisiin heti välittömästi. Hän ei voinut kuin katsella lapsuudenkotinsa palamista ja olla päästämättä ääntäkään. Hän vannoi mielessään kostavansa sille lohikäärmeratsastajalle, joka vain katseli palavaan taloon kuolevia ihmisiä.
Aisha oli saanut naapureiltaan uudet vaatteet ja yksi naapureista oli leikannut hänen hiuksensa lyhyiksi. Hän sai mukaansa jonkin verran rahaa, jotta pärjäisi jotenkin pitkän matkan. Aldorniaan oli usean päivämatkan verran kävellen. Aishalla kun ei ollut varaa ostaa keneltäkään hevosta, eikä lähistöllä ollut ainuttakaan lohikäärmeritaria, jolta pyytää kyytiä. Ei auttanut kuin laittaa jalkaa toisen eteen ja toivoa, että Ashlyn olisi elossa. Sisar oli nyt ainoa elossa oleva perheenjäsen, joka ei luultavasti edes tiennyt Raven Hollown tapahtumista. Aishalla oli vaikea tehtävä edessään. Hänen olisi kerrottava sisarelleen vanhempien ja nuorempien sisarusten murhasta. Ei sitä tulipaloa voinut muuten selittää.

Aishaa väsytti. Hän ei jaksanut enää kävellä, mutta hänellä ei ollut vaihtoehtoja. Hänen oli päästävä Ashlynin luokse. Vain se ajatus sai hänet jaksamaan edes yrittämään kävelemistä. Hevonen tai jokin muu kyyti olisi kyllä nyt hyvä saada. Aisha katseli taivaalle ja taakseen, ei hevosta, eikä lohikäärmettä. Huokaus pääsi hänen huuliltaan. Hän päätti istua hetken aikaa ja kerätä voimia.

**

Ashlyn kuurasi lattiaa nelinkontin.
”Minä usein toivon, etten olisi koskaan joutunut tähän linnaan”, hän jupisi itsekseen.
”Minä toivon usein, että olisin saanut toisenlaisen isän”, sanat kuullut Nanea tokaisi ja jäi Ashlynin seuraksi.
”Toivomme mahdottomia, jotka eivät koskaan toteudu.”
”Jos perheeni ei olisi tarvinnut rahaa, en olisi koskaan lähtenyt tänne töihin.”
”Onneksi lähdit, koska muuten emme olisi ystävystyneet.”
”Totta tuo.”
Ashlyn toivoi pääsevänsä tänä iltana makuukammariin ilman, että joutuisi taas Visnorin raiskattavaksi. Mies oli selittänyt sen kuuluvan piikojen tehtäviin linnassa. Ashlyn oli yrittänyt sanoa raiskauksen olevan rikos Arysiassa, mutta linnanherra oli väittänyt, ettei se koskenut piikoja. Tytön sanoilla ei toisin sanoen ollut mitään painoarvoa. Hän kyllä tiesi lain olevan kaikille sama ja oli varma, että jonain päivänä Visnor joutuisi maksamaan teoistaan, mutta sitä päivää sai odottaa kauan.
”Hakeeko isäni sinut vielä öisin luokseen?” Nanea kysyi. Ashlyn vain nyökkäsi vastaukseksi. ”Eikö hän ymmärrä raiskaavansa sinut joka kerta?”
”Hän vain sanoo sen kuuluvan piikojen tehtäviin ja että se on velvollisuuteni naispuolisena ihmisenä. Minun tärkein tehtäväni on kuulemma viihdyttää häntä.”
”Hän saa maksaa siitä vielä.”
”Sen päivän minä haluan nähdä.”
”Oletko nähnyt jotain outoa viime aikoina?”
”Pari iltaa sitten näin tumman lohikäärmeen etupihalla, mutta en pimeyden vuoksi erottanut väriä tarkemmin. Kuinka niin?”
”Näin isän työhuoneessa jotain, mikä ei sinne kuulu. Tule, niin näytän.”
Ashlyn siirsi harjan ja vesiämpärin sivuun ja seurasi sitten Naneaa Visnorin työhuoneeseen. Tytöt liikkuivat hiljaa, sillä he eivät tienneet, missä päin linnanherra liikkui.

”Tämä ei kuulu tänne”, Nanea kuiskasi osoittaen vaaleansinistä munaa, joka oli Visnorin työpöydällä.
”Ei niin. Se kuuluu Silvestraan.”
”Palautetaan se.”
”Palauta sinä. Minä en voi lähteä linnasta mihinkään, kuten hyvin tiedät. Sinä sen sijaan voit.”
”Mutta sitten en voisi enää palata tänne ja auttaa perhettäni rahallisesti.”
”Olen varma, että Silvestrasta löytyy sinulle uusi työpaikka.”
”Oletko?”
”Olen, piikoja tarvitaan aina.”
”Tänä iltana on liian myöhäistä lähteä. Meidän pitää suunnitella tämä tarkkaan. Lähdetään ennen kuin joku huomaa, etten ole kuuraamassa lattioita ja lähtee etsimään minua.”
Nanea sulki työhuoneen oven hiljaa heidän perässään ja he palasivat takaisin sinne, mistä olivat lähteneet.
”Puhutaan aamulla lisää.”

**

Aishalla ei ollut aavistustakaan, kuinka pitkä matka hänellä oli vielä käveltävänään, mutta hän tiesi, että sitä oli paljon. Hän nukkui yön torkkuen, sillä pelkäsi maantierosvoja. Yö oli kylmä ja tytöllä oli liian vähän vaatetta yllään. Hän olisi voinut sytyttää pienen nuotion, mutta hänellä ei ollut mitään, millä tehdä tuli.
Tyttö singahti äkkiä puun taakse kuullessaan askelia, tai oikeastaan se oli siipien havinaa. Tulija oli siis lohikäärmeratsastaja. Aisha kurkisti varovasti ja näki hopeisen lohikäärmeen. Hän ei kuitenkaan uskaltanut liikkua lähemmäksi, sillä hän muisti sen näyn kotikaupungistaan. Siellä oli ollut oranssi lohikäärme, jossa oli mustia raitoja. Tyttö pysytteli piilossa, sillä ei ollut varma, oliko tämäkin lohikäärmeratsastaja Visnorin kätyri.

”Tule esiin vain”, Aisha kuuli ratsastajan sanovan. Hän siirtyi puun takaa, mutta ei mennyt yhtään lähemmäksi. Hän oli valmiina pinkaisemaan juoksuun pienimmästäkin lähestymisyrityksestä. ”En minä tee sinulle mitään. Tule lähemmäksi, sytytän nuotion, niin pääset lämmittelemään. Sinulla on varmasti kylmä.”
”Miten voin luottaa, ettet tee mitään, kun olen jo nähnyt yhden lohikäärmeratsastajan katselevan, kun kotini poltettiin ja perheeni vanhinta sisartani lukuun ottamatta paloi sen mukana?”
”Tuo ei voi olla mahdollista. Meidän velvollisuutemme on auttaa kaikkia, ei tappaa.”
”Tiedän kyllä, mitä näin.”
”En väitä toisin. Voit kyllä luottaa minuun. Olen Tylan ja tämä on lohikäärmeeni Goji.”
Aisha asteli varovasti kohti nuotiota, jonka mies sytytti. Tyttö oli silti valmiina lähtemään pakoon. Hän istahti nuotion lähelle pitäen välimatkaa Tylaniin.
”Tiedätkö, kuka se ratsastaja oli?” mies kysyi.
”En. Lohikäärme oli oranssi mustilla raidoilla. Sen ratsastajan kasvoja en nähnyt, olin liian kaukana. En nähnyt myöskään niiden miesten kasvoja, jotka sytyttivät talon, mutta tunnistin heidän asuissaan olevan vaakunan”, Aisha vastasi pyyhkien kyyneleitään. ”Osaatko sanoa, onko tästä vielä pitkälti Aldornian linnaan?”
”Ainakin kahden viikon kävelymatka vielä. Kenen vaakuna se oli?”
”Aldornian linnanherran, sisareni on siellä piikana. Olen kävellyt jo melkein kuukauden, minulla on siis vielä matkaa sisareni luokse. Hän on ainoa, ketä minulla on perheestäni enää jäljellä.”
”Sanoiko hän juuri, että juuri lajitoverini on ollut katsomassa, kun ihmiset palavat kotiinsa, eikä ratsastaja tehnyt mitään?” Goji kysyi Tylanilta.
”Sanoi. Hän on matkalla Aldorniaan sisarensa luokse, joka ei luultavasti vielä tiedä murhenäytelmästä. Mitä jos yövymme tässä, suojelemme tyttöä ja viemme hänet sisarensa luokse?”
”Sopii minulle erittäin hyvin. Lupaa minulle, että tämä ei jää tähän.”
”Se ei tule jäämään.”
”Vaihdoin Gojin kanssa muutaman sanan. Jos sinulle sopii, niin jäämme tähän yöksi kanssasi ja viemme sinut huomenna Aldorniaan. Olet nopeammin sisaresi luona.”
Aisha puri huultaan. Hän epäröi suostua, sillä häntä pelotti, vaikka mies ja lohikäärme vaikuttivat turvallisilta. Uskaltaisiko tyttö luottaa kaksikkoon?
”Voit luottaa meihin.”
Tyttö katsahti ympärilleen nopeasti. Kuka oli puhunut?
”Olet harvinainen tyttö. Ymmärrät, mitä sanon, eikä Tylanin tarvitse välittää sanojani. Älä pelästy. Tämä tapahtuu telepaattisesti, kuten kaikki keskustelut lohikäärmeiden ja heidän ratsastajiensa välillä. Kerro minulle, mitä kotonasi tapahtui. Älä sanoin, vaan käytä muistikuviasi. Minä välitän tiedon eteenpäin lajitovereilleni, jotta he voivat kertoa ratsastajilleen ja ryhtyä selvittämään kyseisen ratsastajan henkilöllisyyttä. Muistele myös sisartasi, sillä pyydän jotakuta ratsastajaa etsimään hänet Visnorin linnasta ja ilmoittamaan tulostasi.”
Aisha teki työtä käskettyä ja välitti Gojille kaiken tämän tarvitseman tiedon. Nyt hän uskalsi rentoutua, sillä lohikäärme oli omilla ajatuksillaan todistanut olevansa luottamuksen arvoinen.
”Kiitos, Goji.”
”Eipä kestä. Voit tulla siipeni alle nukkumaan, tuli ei kuitenkaan pysy koko yötä, joten sinun tulee jossain vaiheessa kylmä. Tästä on parin päivän lentomatka Aldorniaan, mutta sinä pääset kyllä pian sisaresi luokse.”
Tylan katseli pieni hymy huulillaan kaksikkoa, joka selvästi jutteli keskenään. Mies oli yllättynyt havaitessaan, ettei Goji pyytänyt häntä välittämään viestejä eteenpäin. Nähtävästi lohikäärme antoi rohkaisua tytölle, sillä tämä siirtyi hetken päästä Gojin siiven alle ja kävi nukkumaan.

**

”Ottakaa tuo huora kiinni!” Ashlyn kuuli huudettavan takanaan ja hän jatkoi juoksuaan. Hän oli hakenut lohikäärmeen munan Visnorin työhuoneesta, laittanut sen lakanan sisään laukkuun, ottanut kaikki rahansa ja lähtenyt ulos linnasta. Hän juoksi, kunnes tuli jyrkänteen reunalle, josta ei ollut kuin kaksi vaihtoehtoa mennä pois. Joko hypätä alas tai sitten palata sinne, mistä tuli. Takaisin tyttö ei aikonut mennä, joten hänen oli pakko hypätä.
Merda minua auttakoon.

Ashlyn tunsi sydämensä hakkaavan kiivaasti, kun hän vilkaisi alas. Pudotusta oli paljon. Hän katsoi tulosuuntaansa ja näki Visnorin sotilaiden lähestyvän. Näiden ilmeet eivät luvanneet hyvää. Hänen oli hypättävä nyt. Luotuaan vielä yhden katseen taivaalle kuin rukoillen apua, hän hyppäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti