torstai 6. marraskuuta 2014

8.luku

8.luku

Ashlynin oli vaikea tottua siihen, että asiat tehtiin hänen puolestaan. Aina kun hän yritti auttaa piikoja tai Tadalethia keittiössä, hän sai kuulla sen olevan asemaansa nähden sopimatonta. Tyttö suorastaan kiehui kiukusta aina sen kuullessaan. Joskus hän oli kuvitellut hallitsijana olemisen olevan jännittävää, mutta se olikin erittäin tylsää. Kaikki kiva oli kiellettyä, missään ei saanut liikkua yksin. Ei edes silloin, kun mitään uhkaa ei ollut tiedossa. Niinpä Ashlyn vietti päivänsä enimmäkseen Joan seurassa, välillä Dastinin silloin kun se ei ollut Arsenin kanssa partiolennolla.

”Jos saisin valita, niin haluaisin olla pelkkä lohikäärmeratsastaja, en kuningatar. Elämäni on liian rajoitettua, kaipaan vapautta”, tyttö valitti Joalle, joka kasvoi päivä päivältä. Vielä menisi vähintään kuukausi ennen kuin se olisi täysikasvuinen ja siitä vielä kuukausi, niin se olisi valmis kantamaan ratsastajaansa.
”Yritä jaksaa. Sitten kun olen tarpeeksi kasvanut, voimme lentää vaikka joka päivä. Tiesitkö, että me lohikäärmeet osaamme siirtyä ajassa taaksepäin?”
”En, kuinka paljon taaksepäin?”
”Joitakin viikkoja korkeintaan ja me tarvitsemme jotain muistikuvaa alueesta, mihin siirtyä. Onko sinulla mielessäsi joku tietty päivä?”
”On, mutta en voi pyytää sinua siirtymään sinne sitten, kun pystyt kantamaan minua.”
”Miksi et?”
”Koska en ollut siellä silloin.”
”Tarkoitatko päivää, jolloin perheesi poltettiin lapsuudenkotiisi?”
”Tarkoitan. Muistan kyllä, miltä Raven Hollown ympäristöineen näytti.”
”Voisit pyytää Aishaa välittämään minulle omat muistikuvansa siltä päivältä.”
Ashlyn ei ollut edes ajatellut sitä, että voisi kysyä sisareltaan apua siihen. Eri asia olikin, että suostuisiko Aisha.
”En tiedä, suostuuko hän.”
”Se selviää vain kysymällä.”

**

”Haluaisitko pienelle lentomatkalle?” Goji tiedusteli Aishalta. Lohikäärmeellä oli tylsää, kun ei ollut tiedossa edes partiolentoja.
”Haluan.”
”Tule tasanteelle sitten.”
Aisha suorastaan juoksi tasanteelle. Goji ei ollut maininnut Tylanista mitään, joten he luultavasti lähtisivät kahdestaan lentämään. Lohikäärme katseli smaragdisilmät säihkyen tyttöä ja laskeutui makuulle, jotta Aisha pääsi nousemaan selkään. Sitten se hyppäsi ja lähti lentämään kohti korkeuksia.
Tyttö nautti joka hetkestä pitäen lujasti kiinni. Ilman satulaa ratsastaminen oli vaikeaa.
”Älä kaartele kauheasti tai ainakaan jyrkästi, koska muuten minä putoan, kun sinulla ei ole satulaa.”
”En tietenkään. Meidän pitääkin jo palata, Tylan odottaa meitä tasanteella ja on raivoissaan.”
”Hupsista, kummalle hän on enemmän vihainen?”
”Tällä hetkellä molemmille, mutta hän tuntuu ajattelevan, että tämä oli sinun ideasi, joten…”
”Antaa hänen raivota, mutta sen jälkeen on turha kuvitella tulevansa makuukammariini ilman anteeksipyyntöä.”
Goji nauroi niin makeasti mielikuvalle Tylanista pyytämässä anteeksi, että Aisha oli vähällä pudota selästä.
”Anteeksi, mielikuva Tylanista pyytämässä anteeksi on vain jotain niin huvittavaa. Jos hän raivoaa sinulle, eikä pyydä anteeksi, pidä pintasi. Hän nimittäin saattaa kuvitella voivansa tulla makuukammariisi myöhemmin.”
”Pidän mielessä. Eiköhän palata sitten takaisin. Mikäli hän ei pyydä anteeksi, tulen ensi yöksi nukkumaan sinun viereesi, mutta et saa paljastaa sijaintiani hänelle.”
”Suunnitelma sovittu.”

Goji laskeutui tasanteelle, jossa Tylan käveli edestakaisin ja Aisha hyppäsi maahan taputtaen lohikäärmettä kaulalle.
”Ensi kerralla lennämme pidemmän aikaa.”
”Ilman muuta”, Goji vastasi ja lensi hakemaan ruokaa itselleen.
”Mitähän neiti ajatteli lähtiessään lohikäärmeeni kanssa lentämään ja vielä satulaa? Helvetin edesvastuutonta. Olisit voinut tippua tai lentää tuulen mukana pois. Onneksi sinusta ei tule koskaan lohikäärmeratsastajaa, koska et todellakaan sovi sellaiseksi”, Tylan raivosi. Aisha kuunteli tyynen rauhallisena, mutta viimeiset lauseet suututtivat hänet. Hän halusi ratsastajaksi, hän halusi päästä kokemaan saman kuin sisarensa tulisi.
”Joko lopetit? Äskeinen ei ollut minun ideani, kysy vaikka Gojilta. Minä en ole edesvastuuton, joten sinun on turha sanoa, ettei minusta voi tulla koskaan tulla lohikäärmeratsastajaa. Et osaa ennustaa tulevaisuutta!”
”Naisista ei ole ratsastajiksi sisartasi ja Samiraa lukuun ottamatta. Tai ehkä joistain on, mutta sinusta ei ikinä.”
Aishan teki mieli sanoa jotain tulikiven katkuista, mutta piti suunsa kiinni. Hän siristi silmiään, kuten aina vihaisena ollessaan ja katsoi sitten Tylania tiukasti.
”Sinulla ei ole asiaa makuukammariini ennen kuin muutat ajattelutapaasi ja pyydät anteeksi. Älä myöskään tule eteeni ilman anteeksipyyntöä”, tyttö tiuskaisi ja juoksi sisälle kyynelten polttaessa silmäkulmia. Hän ei ollut osannut kuvitella miehen voivan loukata häntä niin pahasti kuin oli juuri tehnyt. Goji yritti kysyä jotain, mutta Aisha ei pystynyt kuuntelemaan sitä. Hän oli liian loukkaantunut.
Tylan ei ymmärtänyt, mitä oli sanonut väärin. Aisha oli tehnyt väärin lähtiessään ratsastamaan Gojilla. Se oli erittäin edesvastuutonta.

”Aisha ei suostu kertomaan, mitä sinä oikein sanoit hänelle?”
”Sanoin, että äskeinen lentonne oli helvetin edesvastuutonta. Hän ei olisi saanut ehdottaa sitä. Sanoin myös, ettei hänestä voi koskaan tulla lohikäärmeratsastajaa, koska käyttäytyy tuolla tavalla”, mies vastasi.
”Olit todella kohtuuton. Syytät siis Aishaa pienestä lentoretkestämme?”
”Syytän. Se oli jo sinänsä väärin, että hän ratsasti sinulla ilman lupaani.”
”Teit väärin. Ymmärrän kyllä tuon jälkimmäisen, mutta lentäminen oli minun ideani. Kaipasin tekemistä ja sinulla oli muuta puuhaa.”
Tylan kirosi raskaasti. Nyt hän ymmärsi. Hän oli sanonut ajattelematta sen tarkemmin ja loukannut itselleen aivan liian tärkeää ihmistä. Nyt hänellä oli edessään erittäin vaativa tehtävä, hänen oli pyydettävä anteeksi. Se ei tulisi olemaan helppoa, sillä hän ei ollut tottunut pyytelemään ihmisiltä anteeksi. Tylan saattoi vain toivoa saavansa Aishalta anteeksi. Ehkä oli kuitenkin parempi, ettei hän heti menisi tytön luokse. Tämä tuskin nyt suostuisi vielä puhumaan edes hänen kanssaan.

**

Samira oli allapäin, mutta salasi sen kaikilta. Hän oli tottunut olemaan näyttämättä tunteitaan ulospäin. Hän ei halunnut kuulla kysymyksiä, joihin ei voinut vastata. Samira kävi varmistamassa, tarvitsiko Ashlyn häntä ja meni sitten luolaston katolle. Se oli korkealla, mutta erittäin hyvä miettimispaikka.
”Imeric, jos joku etsii minua, niin olen katolla. Haluan miettiä rauhassa.”
”Selvä.”
Samira oli kiitollinen, ettei Imeric kysellyt enempää. Se oli tottunut siihen, että ratsastaja kertoi, jos sen oli tarpeellista tietää jotain. Samira pyyhkäisi silmiään ajatellessaan Da’lenia. He olivat nyt olleet monta päivää puhumatta toisilleen mitään. Se tuntui sietämättömältä.
Oltuaan erossa miehestä nainen pystyi nyt ymmärtämään tätä. Hän ymmärsi, miksi Da’len halusi suhteesta julkisen. Jännitystä elämään pystyi etsimään muualtakin kuin salasuhteesta. Samira oli valmis taipumaan miehen vaatimuksiin, mutta suostuisiko Da’len enää puhumaan hänen kanssaan.
”Imeric, onko sinulla tietoa siitä, missä Da’len on?”
”Hetki, kysyn Varenalta.”
”Kiitos.”
”Varena vastasi juuri, että ovat partiolennolla, mutta tulossa pian takaisin.”

Lentäminen toi aina vapauden tunteen. Da’len nautti suuresti joka kerta, oli se sitten partiolento tai joku muu. He lensivät Varenan kanssa kohti Silvestraa oltuaan partiolennolla. Mies näki jonkun istuvan luolaston katolla, mutta he olivat liian kaukana, jotta hän olisi nähnyt, kuka se oli.
”Sinulla on parempi näkö, Varena. Kuka on katolla?”
”Samira. Hän näyttää itkevän. Hän muuten kysyi juuri Imericin välityksellä, missä olemme.”
Da’len oli yllättynyt. Miksi Samira itki ja oli kysynyt hänen sijaintiaan? Halusiko nainen puhua? Mies ei ollut varma, oliko hän valmis siihen.
”Vaistoan epävarmuutesi. Onko teillä tullut välirikko? En ole sokea, te ette ole puhuneet päiväkausiin toisillenne. En myöskään ole aistinut makuukammarissa muita kuin sinut.”
”Sanoin Samiralle, etten halua jatkaa enää salasuhdetta. Olen saanut kuvan, että hän halusi olla kanssani vain salasuhteen tuoman jännityksen vuoksi.”
”Ehkä hän on tullut toisiin ajatuksiin.”
”Minun on vaikea uskoa sitä.”
”Et siis halua mennä hänen luokseen?”
”En, se on lopullisesti ohi. Vie minut tasanteelle.”
Varena kertoi keskustelusta Imericille, joka ilmeisesti kertoi Samiralle, sillä Varena näki naisen itkevän hetken päästä entistä enemmän. Lohikäärmeen mielestä Da’lenin pitäisi puhua Samiran kanssa ja välitti näkemänsä ratsastajalleen ja vei tämän tasanteelle.

Da’len oli hämmentynyt laskeutuessaan maahan ja riisuessaan satulan Varenalta. Miehestä tuntui, että hän tarvitsi nyt neuvoja joltain viisaammalta. Varenalta oli turha edes kysyä, se tuntui olevan Samiran puolella ja Da’len halusi puolueettoman näkökulman. Tai sitten mies ei kysyisi neuvoja ja yrittäisi unohtaa naisen, mikä oli lähes mahdottomuus, kun he olivat lohikäärmeratsastajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti