torstai 6. marraskuuta 2014

Prologi

Prologi

Ashlyn oli tavallinen maalaistyttö Raven Hollowsta. Hän oli seitsemästä lapsesta vanhin ja köyhästä perheestä. Hänen vanhempansa lähettivät hänet Aldornian linnaherran piiaksi tienaamaan rahaa perheelle. Suurin osa tytön viikoittaisesta palkasta lähetettiin Raven Hollowiin ruokkimaan muita. Ashlyniä se ei haitannut. Hänelle kuitenkin jäi vähän itselleen. Säästöjä kertyi vähitellen parempaa elämää varten. Tyttö haaveili voivansa jonain päivänä olla jokin muu kuin vähäpätöinen piika.
Elämä Aldornian linnassa ei ollut yhtään parempaa kuin kotona Raven Hollowssa. Siellä Ashlyn sentään oli saanut päivittäin jotain syötävää, kun taas Aldorniassa sai elää ja tehdä töitä vatsa kurnien.

Ashlyn haukotteli ja kurkisti ikkunasta ulos mennessään makuukammariin nukkumaan, jonka jakoi viiden muun piian kanssa. Ikkunasta näki linnan etupihalle ja hiljainen henkäisy pääsi tytön huulilta. Ulkona oli lohikäärme! Näin pimeällä sen tarkasta väristä oli vaikea saada selvyyttä, mutta tummahko se oli. Se tarkoitti sitä, että lohikäärmeritari oli linnassa, mutta miksi näin myöhään, kun kukaan tuskin oli hereillä? Ashlyn ei jaksanut vaivata päätään sen enempää ja jatkoi matkaansa. Hän halusi päästä nukkumaan edes sen vähän, mitä hän vielä ehtisi ennen aamuherätystä.

**

”Me onnistuimme.”
”Emme vielä. Munan täytyy kuoriutua ja siihen menee vielä päiviä”, toinen ääni kuiskasi.
”Aivan. Palaa takaisin ennen kuin kukaan huomaa poissaolosi.”
”Lähetä sana heti, kun alkaa tapahtua.”
”Tietenkin. Minun tyttärestäni tulee kuningatar ja me järjestämme sinut kuninkaaksi.”
”Erinomaista.”

Hiljaiset askeleet lähtivät kohti ulko-ovea ja hetken päästä pihalla levännyt lohikäärme nousi ilmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti