maanantai 17. marraskuuta 2014

23.luku

23.luku

Se päivä oli vihdoin koittanut. Päivä, jolloin Ashlyn saisi tietää kohtalonsa. Hän seisoi tasanteella ja katseli sydän villinä lyöden Joaa, joka lenteli taivaalla kirkkaan vaaleansinisenä. Se tarkoitti vain yhtä asiaa, pariutumisaika oli koittanut. Kaikki Silvestran lohikäärmeet Imericiä ja Eldrondia lukuun ottamatta lentelivät Joan lähettyvillä. Yksikään niistä ei lähestynyt sitä.
Joa syöksähteli eri suuntiin yrittäen houkutella muita tulemaan lähemmäksi. Ashlyn tunsi sen kiukun, kun mitään ei tapahtunut. Sitten Joa singahti kovalla vauhdilla korkeammalle ja vain Dastin lähti sen perään.
”Ohjaa sitä ajatuksillasi”, tyttö kuuli Arsenin sanovan korvaansa ja tunsi käsien kietoutuvan ympärilleen. Ashlyn teki parhaansa, mutta Joa sanoi tietävänsä, mitä teki. Hän tunsi lohikäärmeensä kiihkon, eikä hänen omaa oloaan helpottanut se, että Arsen painoi kevyitä suukkoja hänen korvansa juureen.
”Arsen”, Ashlyn henkäisi ja vastaanotti tulisen suudelman sillä hetkellä, kun Dastin sai Joan kiinni. Lohikäärmeiden kiihko sai niiden ratsastajat takertumaan toisiinsa. Tyttö huohotti suudelman jälkeen ja katsoi miestä. Hän saisi haluamansa miehen, mutta rakkaudesta ei ollut tietoakaan. Se vaimensi iloa tästä hetkestä. Nyt se hälinä vasta alkaisi, sillä Silvestrassa alettaisiin suunnitella häitä ja kruunajaisia.
”Joa valitsi juuri oikean lohikäärmeen. Huomasitko, etteivät muut edes yrittäneet lähestyä sitä?”
”Huomasin kyllä ja tunsin sen kiukun asiasta. En tiedä, miksi niin tapahtui.”
”Ne vaistosivat Joan tehneen jo valintansa ja lensivät vain, koska se kuului asiaan”, Arsen vastasi. ”Ja Dastin on kaikista nopein, joten ne olisivat hävinneet joka tapauksessa.”
”Ollaanpas sitä itsevarmoja.”
”Ei minun tarvitse. Se on kaikkien tiedossa. Mitä jos nyt siirtyisimme makuukammarisi puolelle juhlistamaan tätä?”
”Etkö sinä muuta ajattele kuin seksiä nyt? Sinusta tulee aviomieheni, mutta se ei tarkoita sitä, että sinä saisit nyt oikeuden tulla makuukammariini.”
”Minä jo ehdin ajatella, että antaisit minun tulla?”
”Olit väärässä. Sinulla on oikeus tulla sänkyyni vasta hääyönä.”
”Sinne on monta viikkoa!” Arsen voihkaisi tuskastuneena. Hän halusi päästä vain Ashlynin sänkyyn. Pitikö hänen oikeasti odottaa hääyöhön asti? Elämä ei ollut yhtään reilua. ”Tämä ei ole yhtään reilua.”
”Sellaista elämä on.”
”Ashlyn, minä pyydän.”
”Luulisi sinulla olevan kärsivällisyyttä. Silvestrassa on monta piikaa, joiden kanssa voit mennä sänkyyn.”
”Mutta kun minä haluan vain sinun sänkyysi.”
Ashlyniä nauratti miehen epätoivo. Tyttö ei kuitenkaan aikonut taipua. Arsen saisi luvan tulla hänen makuukammariinsa vasta hääyönä.
”Sitten sinulla on ongelma, koska minä en aio taipua.”
Jupisten elämän epäreiluudesta ja pihtaavista naisista Arsen lähti marssimaan takaisin sisälle. Hänen askeleensa suuntautuivat kohti ruokasalia, mistä hän varmasti löytäisi stelaa. Tähän olotilaan auttoi vain humalatila. Hän aikoi vetää päänsä täyteen, eikä kukaan estäisi häntä.

**

Nanea hyräili vaihtaessaan lakanoita hänen ja Zoltanin sänkyyn. Hän oli juuri kuullut, että Ashlyn oli saanut haluamansa eli Arsenin tulevaksi miehekseen.
”Sinäpä olet hyvällä tuulella”, Zoltan sanoi nojaillessaan ovenkarmiin ja katseli tanssahtelevaa tyttöä.
”Etkö itsekin ole? Ashlyn saa veljesi miehekseen, mistä tulikin mieleeni, että minun pitää mennä ystäväni luokse. Meidän pitää suunnitella hänen häänsä.”
”Tarvitseeko niitä suunnitella? Kukkakimppu, hääpuku ja pari alttarille.”
”Tuossa huomaa, kuinka vähän te miehet tiedätte meistä naisista. Me rakastamme suunnitella erilaisia juhlia. Kun serkkuni meni naimisiin, hän suunnitteli häitään vuoden.”
”Oletko sinäkin samanlainen? Suunnittelet juhlat pienintäkin yksityiskohtaa myöden viikkoja etukäteen?”
”Olen.”
”Eli minun pitää sitten varautua sellaiseen, jos me menemme joskus naimisiin.”
”Oliko tuo kosinta?” Nanea kysyi ja pidätteli hengitystään.
”Ei ja minä sanoin jos.”
”Hyvä, sillä jos kosisit tuolla tavalla, en antaisi myöntävää vastausta.”
Zoltanista tuntui, että hän voisi lähteä ennen kuin puheenaihe vaihtuisi tunteista puhumiseen. Nanea sai lakanan paikalleen ja tuli miehen luokse.
”Nähdään myöhemmin”, hän sanoi ja suukotti Zoltanin poskea ennen kuin lähti etsimään Ashlyniä.

**

Aisha ei kertonut kenellekään, mihin oli menossa. Eldrond oli saanut tiukan käskyn olla puhumatta siitä muiden lohikäärmeiden kanssa. Tyttö ei kertonut edes Tylanille, sillä he olivat sopineet Ashlynin kanssa, etteivät puhuisi kenellekään mitään ennen kuin tietäisivät Meluarin vastauksen.
”No niin, Eldrond. Mennään sitten. Meillä on tehtävä suoritettavana.”
”Sitten menoksi vain. Toivon, että onnistut, sillä vaikka en pidä ajatuksesta katkaista lajitoverini ja hänen ratsastajan side, niin tässä tapauksessa katson sen hyväksi. Varsinkin kun olen saanut sinulta muistikuvat asioista.”

Aisha ja Eldrond siirtyivät rajalle. Hän kuikuili katseellaan rajan yli näkemättä oranssia lohikäärmettä missään. Tyttö laskeutui maahan ja käveli lähemmäksi pysytellen Arysian puolella.
”Meluar, kuuletko minua?”
”Kuka kutsuu?”
”Aisha, Ashlynin sisar.”
”Ashlyn, rakas kuningatar, jonka vuoksi jouduin tänne rajan toiselle puolelle. Mitä haluat?” Meluar kysyi.
”Tulin kysymään, että haluaisitko palata Silvestraan ja vielä ilman Trilesiä? Sisareni suree jouduttuaan karkottamaan sinut syyttömänä. Hän löysi keinon, jolla se onnistuisi, mutta siihen vaaditaan sinun suostumuksesi. Saisit myös uuden ratsastajan.”
”Et kai sinä puhu loitsusta, jonka voi lausua vain lohikäärmeiden kielellä?”
”Puhun. Joku ratsastajista mainitsi asiasta ja sisareni vietti tuntikausia kirjastossa etsimässä sitä, sillä hän haluaisi auttaa sinua. Me tiedämme ratsastajasi ja Visnorin suunnitelmista. Visnorin kätyri Silvestrassa tunnusti tuoneensa viestejä.”
”En pidä itse siitä suunnitelmasta. Olen jo miettinyt keinoja, miten voin auttaa, jos he onnistuvat.”
”He eivät tule onnistumaan, sillä Joa pariutui juuri Dastinin kanssa.”
”Tuo on loistava uutinen. Jätän sen kertomatta tuolle juonittelukaksikolle. Sano sisarellesi, että suostun hänen ehdotukseensa, mutta minulla on pyyntö.”
”Millainen? Jos se on helposti toteutettavissa, niin uskon Ashlynin suostuvan.”
”Haluaisin uuden ratsastajani olevan jalo sydämeltään. Tiedätkö jo sopivaa?”
”Paras ystävättäreni. Hän tuli hiljattain Silvestraan. Hän on jaloin ihminen, jonka tunnen.”
”Luotan sanaasi, koska olet Ashlynin sisar. Olen muuten onnellinen, ettet ollut niiden ihmisparkojen joukossa silloin.”
”Kiitos, Meluar. Minä kutsun sinua seuraavan kerran, kun tulemme toteuttamaan loitsun. Otamme mukaamme Kyriannen, sen ystävättäreni.”
”Vie sisarellesi terveisiä ja kiitä häntä puolestani. En osannut kuvitella hänen haluavan auttaa minua.”
”Ashlyn osaa yllättää, minä kerron.”

Aisha lähes tanssahteli takaisin Eldrondin luokse. Hän oli onnistunut ja se teki hänet erittäin iloiseksi.
”Onnistuitko?”
”Onnistuin.”
”Loistavaa.”
Aisha oli samaa mieltä lohikäärmeensä kanssa. Se oli loistavaa.
”Joa, me tulemme nyt takaisin. Kerro Ashlynille, että voi miettiä, mikä olisi se kolmas lohikäärme loitsua varten. Meluar suostui. Se pyysi viemään terveisiä ja kiittämään sisartani.”
”Minä kerron. Tuo on päivän paras uutinen ja piristää sisartasi varmasti. Hän kaipaa sellaista.”
”Mitä on tapahtunut? Luulin hänen ilahtuvan, kun pariuduit Dastinin kanssa.”
”Hän olikin iloinen siitä, mutta vaikuttaa siltä, että kumppanini ratsastaja haluaa vain seksiä. Päättelen sen perusteella, mitä Ashlyn välitti minulle heidän keskustelustaan.”
”Se typerys. Olisi nyt vain kertonut tunteistaan.”
”Ehkä hän ei vielä osaa sanoa niistä mitään.”
”Se voi olla mahdollista.”
Aisha pudisteli päätään. Hän ei halunnut vielä palata Silvestraan. Hän näki kukkia, jotka halusi poimia. Sinisiä, keltaisia ja punaisia. Hän ryhtyi poimimaan niitä ja säpsähti, kun Eldrondin viereen ilmestyi liiankin tuttu lohikäärme, Goji. Sen ratsastaja ei näyttänyt yhtään tyytyväiseltä.
”Sinun pitäisi olla Silvestrassa lepäämässä. Sinun on vaarallista lentää!” Tylan tiuskaisi. Aisha vain kohotti kulmiaan. Hän ei ollut sairas, vain raskaana.
”Minua ei väsytä ja halusin poimia kukkia.”
”Näin kaukana Silvestrasta? Lähempänäkin olisi ollut.”
”Mutta ei sellaisia, mitä halusin.”
Aisha joutui miettimään tarkkaan, mitä sanoisi. Tehtävä oli suoritettu, mutta siitä ei saanut vielä puhua. Ashlyn päättäisi, koska siitä kerrottaisiin muille ratsastajille.
”Miten minusta tuntuu, että jätät minulle nyt jotain kertomatta?”
”En tiedä, koska se on väärä tunne.”
”Aisha…”
”Minä tulin vain poimimaan kukkia. Pistä vaikka Goji kysymään Eldrondilta.”
”Eldrond, jos Goji kysyy, niin me tulimme poimimaan kukkia. Emme voi paljastaa vielä tehtäväämme, koska Ashlyn päättää, milloin muut saavat tietää.”’
”Tämä ymmärretty.”
Aisha jatkoi kukkien poimimista ja yritti olla välittämättä Tylanista.

”Mitä te teitte oikeasti täällä?”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti